1.6.2018

Uusi myyjä Emmi Arima mukaan EDC:n tiimiin


Emmi Arima aloitti East Dataconst Oy:n palveluksessa 21.5.2018. Emmi vastaa Kanta-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Satakunnan, Uudenmaan ja Varsinais-Suomen uusista asiakkuuksista. Toivotamme hänet lämpimästi tervetulleeksi kasvavaan joukkoomme!


5.2.2018

East Dataconst Oy lanseerasi uuden palvelun: eAsunto – tuottavampaa asuntobisnestä


East Dataconst Oy on tuonut markkinoille uuden sukupolven pilvipalveluna toimivan eAsunto-ohjelmiston, jolla pystyy hallitsemaan asuntokaupan aloituksesta avainten luovutukseen. eAsunto on verkkopalvelu, joka keskittää asuntokaupan hallinnassa tarvittavan tiedon yhteen paikkaan. Kaikkien kohteiden tieto on hallinnassasi ja aina ajan tasalla.


Asuntokaupan ajantasainen tilannekuva ja tiedonhallinta vähentävät riskejä, säästävät aikaa ja rahaa. Keskittämisellä vältetään tiedon turhaa haeskelua ja ohjelmisto automatisoi myös asiakirjojen täytön. Ohjelmisto on suunniteltu rakentajien käyttöön, mutta sidosryhmät, kuten asuntovälittäjät, voivat myös käyttää sitä rajoitetuilla käyttöoikeuksilla. Reaaliaikainen varaus- ja myyntitilanne sekä kattavat raportit antavat tarkan kuvan kokonaistilanteesta.


- Palvelu on kehitetty rakennusliikkeiden kanssa, ottaen huomioon yleiset asuntokauppaan liittyvät prosessit, kertoo toimitusjohtaja Samu Collan. Palvelu lanseerattiin Asuntomarkkinat 2018 tapahtumassa 30.1.2018 ja se sai siellä erinomaisen vastaanoton.


Palvelun kehittäjä East Dataconst Oy on kehittänyt ohjelmistoja rakennusalalle jo vuodesta 2013. Kasvuyritys syntyi asiakastarpeen innoittamana, kun työmaiden raportointivelvollisuus vaati nopeasti ratkaisua. EDC Työmaajärjestelmä onkin laajasti käytössä rakennusyritysten käytössä. eAsunto jatkaa EDC:n asiakaslähtöistä kehityskaarta. Ensimmäisten asiakkaiden innostuneet palautteet kertovat, että ratkaisu on tullut todelliseen tarpeeseen.


5.4.2016

East Dataconst Oy on syntynyt, kehittynyt ja kasvanut rakentajien tarpeista


Kuopiolaisen East Dataconst Oy:n kehittämä Työmaajärjestelmä on nykyaikainen ja helppokäyttöinen ohjelmistoratkaisu suomalaisten rakennusyritysten tarpeisiin. Alan toimijoiden kanssa kehitetty järjestelmä säästää paperityötä ja aikaa työmailla helpottaen niin työnjohdon kuin työntekijöidenkin päivittäisrutiineja.


East Dataconst Oy:n Työmaajärjestelmä on kehittynyt paljon alle parissa vuodessa. Merkittävimpiä kehitysaskelia on järjestelmän käyttö Internetin pilvipalveluja hyödyntäen eli ilman tietokoneille ja mobiililaitteille asennettavia ohjelmistosovelluksia. Seuraava iso kehitysloikka tulee teollisen Internetin hyödyntämisestä mm. rakennustyömaiden, rakennusten sekä niiden osien eri vaiheiden analysointiin ja raportointiin.


Sähköinen kulunvalvonta alkaa olla työmailla jo arkipäivää, mutta EDC:n nykyaikainen Työmaajärjestelmä tarjoaa mahdollisuuden myös seurata reaaliaikaisesti euromääräisiä kuluja, jolloin työmaan mestari voi reagoida poikkeuksiin hyvissä ajoin. Samalla järjestelmällä hoituvat aikataulun suunnittelu sekä muutokset, vaikka työmaalla, jolloin tiedot päivittyvät pilvipalvelun kautta välittömästi myös toimiston työnjohdolle.


Työmaajärjestelmään on yhtenä uusimpana omaisuutena lisätty yksinkertainen sähköinen työnohjaus, jolla voi toimistolta hallinnoida esimerkiksi pienempien ja takuutöiden tekoa. Töiden edistymistä voidaan seurata toimistolta ja valmiiksi tehdyt työt voidaan hakea raporttiin ja laittaa eteenpäin laskutukseen.


Kätevä ominaisuus on digitaalinen valokuvaaminen tablettilaitteilla tai kännykkäpuhelimilla, sillä havainnollistavat kuvat ovat heti siirrettävissä eteenpäin tai talletettavissa pilveen myöhempää käyttöä varten. Myös työmaiden laitteiden ja koneiden digitaalinen rekisteröinti sekä tunnistaminen onnistuvat EDC-järjestelmällä näppärästi. Työmaajärjestelmästä onkin kehittynyt työmaan ja työnjohdon monitoimityökalu, jolla työmaan rutiinit voidaan hoitaa aikataulun suunnittelusta luovutuksen yhteydessä tehtävään kuvaukseen saakka.


Pilottiyrityksellä hyviä kokemuksia


Korjausrakentamiseen keskittynyt Kuopion Monirakennus on East Dataconst Oy:n työmaajärjestelmän ensimmäisiä käyttäjiä ja se on pilottina osallistunut tuotekehitykseen. Monirakennuksen toimitusjohtaja Pasi Pitkänen pitää EDC-työmaajärjestelmän vahvuutena sen räätälöitävyyttä sekä taipuisuutta rakennusalan tarpeisiin. Työpäällikkö Kai Seppänen vahvistaa näkemyksen.


- Käytämme työmaajärjestelmää omien työntekijöidemme ja alihankkijoidemme kulunvalvonnassa sekä työtuntiseurannassa - uusien työntekijöiden ja alihankkijoiden henkilökorttien teko mukaan lukien. Maaliskuusta järjestelmä on toiminut myös palkanlaskennan perustana. Uskalsimme siirtyä siihen onnistuneen testikuukauden jälkeen ilman varmistavaa vanhaa palkanlaskentajärjestelmää. Järjestelmästä lähtevät tiedot kuukausittain myös verottajalle, kertoo Pitkänen.


Päällekkäisten tiedonkeruu- ja -käsittelyjärjestelmien poistumisella sekä keskittymällä harvempiin ohjelmistosovelluksiin on hänen mukaansa saatavissa säästöjä. - Rakennusala siirtyy digitaaliaikaan perinteisistä paperidokumenteista, kun se tapahtuu kustannustehokkaasti. Langaton tiedonsiirto, Internet ja pilvipalvelut ovat tulossa työmaille esimiesten jokapäiväisiksi työkaluiksi. Meillä niitä käyttää jo kahdeksan henkilöä.


Kai Seppäsen mukaan seuraavana askeleena on työmaapäiväkirjojen ja kokouspöytäkirjojen siirto järjestelmään. - Myös TR-mittausten ja tapaturmailmoitusten siirto on harkinnassa, samoin kuvadokumenttien tallennus järjestelmän palvelintilaan.